Korpa sve “teža”, cijene lete u nebo

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za mart 2022. godine iznosila je 715,5 eura. To je saopšteno iz Uprave za statistiku.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 323,2 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge iznosili 392,3 eura.
Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu 2022. godine, u odnosu na februar 2022. godine, zabilježila je rast od 3,1%.

Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u martu 2022. godine u odnosu na februar 2022. godine, zabilježili su rast od 3,7%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na februar 2022. godine, zabilježili rast od 2,7%.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti