Kotoraninu zatvor u trajanju od 50 dana zbog nasilja u porodici

Sutkinja suda za prekrsaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je dana 08.06.2022. godine u hitnom postupku okrivljenom M.D. iz Kotora (1981) izrekla kaznu zatvora u trajanju od 50 dana.

Okrivljeni je osuđen jer je dana 07.06.2022. godine u večernjim satima na području opstine Kotor putem elektronskih komunikacionih mreza grubo vrijeđao bivsu suprugu M.K. i drskim ponasanjem ugrožavao njen porodični mir. Uz kaznu zatvora su mu izrečene zaštitne mjere: zabrana približavanja i zabrana uznemiravanja i uhodjenja žrtve nasilja u trajanju od jedne godine. Okrivljeni je višestruki specijalni povratnik i upućen je na izdržavanje zatvorske kazne prije pravosnažnosti odluke. Za ukazati je da je u konkretnom slučaju izrečena kazna koja je na granici maksimuma od 60 dana zatvora koja se može izreći u prekršajnom postupku.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti