Kraj jula u Budvi u skladu sa očekivanjima

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 28. jula, registrovano je ukupno 38.942 gosta, što je na nivou prošle godine.

U hotelskom smještaju je registrovano 16.070 gostiju, u privatnom smještaju 21.093, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 949 gostiju.

Prema podacima TO Budve i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi blizu 60.000 gostiju, odnosno 11% više nego u istom periodu prošle godine. Ovaj broj gostiju predstavlja procjenu, odnosno broj registrovanih gostiju u hotelima, kampovima, odmarailištima i hostelima i procijenjen broj gostiju u privatnom smještaju.

Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Egipta, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Slovačke i Litvanije.

Najbrojniji inostrani gosti u privatnom smještaju su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Poljske, Makedonije, Mađarske, Švedske i Bjelorusije.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti