Kruzer sa 700 putnika "pobjegao" na Bahame kako bi izbjegao sudsku zapljenu

Kruzer Crystal Symphony nije se vratio u Majami čime je izbjegao sudsku zapljenu.

Umjesto da se s krstarenja vrati u Majami, kruzer Crystal Symphony je zaplovio prema Bahamima nakon što je sud naredio njegovu zapljenu zbog neplaćenih dugova.

Sedam stotina putnika je , kako prenosi klix.ba, imalo neočekivan završetak 14-dnevnog karipskog krstarenja koje je proteklog vikenda nije okončano u Majamiju kako je planirano, nego je kruzer krenuo prema Bahamima. Razlog je sudska odluka o zapljeni kruzera zbog likvidacije kompanije Crystal Cruises i njenih dugova od 4,8 miliona dolara. Kompanija je nešto ranije saopštila da je okončala svoje operacije.

Kruzer je krenuo prema ostrvu Bimini i na taj način barem zasad izbjegao zapljenu. Putnici su trajektom transportovani u Fort Lauderdale ili na lokalne aerodrome nakon neplanirane promjene lokacije završetka putovanja.

Crystal Cruises trenutno ima još dva kruzera na krstarenjima, jedno završava 30. januara na Arubi, a drugo 4. februara u Argentini.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti