Kuće na vrhovima zgrada, daleka ili bliska budućnost?

"Da li imate pogled na more? Koliko je udaljena plaža pješaka? Da li imate baštu? A bazen?"
Jedno od mnogobrojnih pitanja gostiju koji planiraju Budvu kao destinaciju za svoje ljetovanje ili neki čak i zimovanje, usled poboljšanja zdravlja. Preko noći ovo ribarsko naselje postaje beton-grad, pa umjesto da smo rekorderi po broju parkova, zelenih površina i trim staza, mi nižemo zgrade kao perle na ogrlici "bisera Jadrana".


U Americi, u Vest Vilidžu fotografu Džordžu Štajnmecu za oko je zapala kuća na vrhu zgrade, pravi porodični dom. Davno prije nego što su "zeleni krovovi" postali popularni, Dejvid Pučkof je odlučio da ne želi da ima stan u sivoj zgradi, već pravu kuću u centru grada i izgradio ju je 2005.godine. Pučkof je bio američki pionir u građenju takvog tipa kuće, a li ćemo i mi mediteranske kućice moći vidjeti samo na krovovima zgrada?

299166_81_38259_5YzuxArYX.jpg05a-1.jpg111.jpg299167_81_38259_YHzNb9ejw-2.jpg

 

VEZANO: Grad kula se ostvaruje

 

VEZANO: Kako graditi gradove u kojima će ljudi biti srećni

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti