Lastovska fešta tradicionalno prvog avgusta

Lastovska fešta, četrdest i jednu godinu duga tradicija u ambijentu starog bokeljskog sela Gornja Lastva na obroncima brda Vrmac iznad Tivta biće priređena u subotu prvog avgusta, sa početkom u 21 sat.Feštu organizuje gornjolastovsko Kulturno-zavičajno društvo „Napredak“, a po dobrom starom običaju, otvoriće je svečano postrojavanje pripadnika tivatskog odreda drevne Bokeljske mornarice na platou ispred gornjolastovske crkve Sv. Marije.
Mornari i oficiri u odorama ovog 13 vjekova starog udruženja bokeških pomoraca, potom će odigrati svoje čuveno kolo uz pratnju Glazbeno-prosvjetnog društva „Tivat“ koje će održati i kraći koncert na otvorenom.

Uslijediće otvaranje izložbe umjetničkih fotografija „Tragovi“, autora Roka Stjepčevića iz lastovskog Foto, kino i video kluba „Mladost“, a potom i velika zabava uz tradicionalnu ugostiteljsku ponudu i muziku grupe „Kompas“ iz Ploča.

 

foto: radioDUX

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti