Limitirane cijene, punije korpe

Akcija „Limitirane cijene“ u punom je jeku i obuhvata širok spektar proizvoda, a zahvaljujući zajedničkom naporu Vlade i privrede, građanima Crne Gore je u pojedinim lancima na raspolaganju i preko 600 artikala po sniženim cijenama.

Sve trgovine, koje imaju maloprodajne objekte ukupne kvadrature preko 600 m2, ispunile su obavezu iz Odluke o ograničenju marži, a to je rezultiralo sniženjima na korist građana Crne Gore.

U jednom od trgovačkih lanaca, razlika u cijenama prije i nakon početka akcije na pojedine artikle doseže čak 48%, a kada se sagleda potrošačka korpa koja obuhvata sve artikle, prosječno umanjenje cijena iznosi oko 20%.

Osim toga, trgovinski lanci su dodatno obogatili ponudu povoljnih proizvoda zadržavajući i svoje uobičajene akcije, čime je izbor pristupačnih artikala dodatno proširen, što je posebno korisno za građane.

U ovom kontekstu, važno je istaći i podršku crnogorskim proizvođačima, čime se ne samo podstiče domaća ekonomija, već se naglašava važnost korišćenja proizvoda iz Crne Gore. Domaći proizvodi zauzimaju posebno mjesto u ovoj inicijativi, omogućavajući da više sredstava ostane u lokalnoj zajednici i doprinese razvoju domaće privrede.

Tržišne inspekcije redovno kontrolišu objekte, a za nepoštovanje Odluke predviđene su kazne.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti