Ljepota i strast plesa tango na Jadranskom festivalu igre u Budvi

Nakon izvanrednog izvođenja modernog baleta „Memento“ Cornelia Dance kompanije u jedinstvenom ambijentu Starog grada u Budvi i sinoćne predstave „Hybridus“ iste kompanije iz Napulja, večeras u okviru programa Jadranskog festivala igre biće izvedena plesna predstava „Tango“ za sve ljubitelje dinamičnih plesnih pokreta i vrhunske muzike.

Prva izvedba italijanske plesne predstave „Memento“ u Crnoj Gori i fantastični plesači Nicolas Grimaldi Capitello, Eleonora Greco, Leopoldo Guadagno i Francesco Russo, mnogobrojnu publiku na sceni između crkava poveli su na nezaboravno putovanje prateći ovogodišnji koncept Jadranskog festivala igre, koji se bazira na fenomenu seoba. Nyko Piscopo, koreograf predstave, istakao je važnost razmjene kulture i putovanja kroz umjetnost i dodao da je budvanski plesni festival pravo otkriće za njega.

Na istom mjestu večeras, od 21 sat, biće prikazan i svojevrsni triptih savremenog plesa, „Hybridus“ takođe Cornelia Dance kompanije iz Napulja i isto tako prvi put u Crnoj Gori. Predstavu su osmislili Nicolas Grimaldi Capitello, Nyko Piscopo i Maša Kolar, koja je ujedno i urednica baletskog programa ovogodišnjeg Jadranskog festivala igre.

Muzičko-plesni program pod nazivom „Tango“ biće prikazan 15. juna takođe od 21 sat na sceni između crkava. Trio koji čine Žana Marinković Lekić – flauta, Nataša Popović – klavir i Mladen Popović – violončelo, uz plesače i naratore Jovanu Brnović i Miloša Kašćelana, pružiće publici nesvakidašnji užitak kroz spoj muzike za ples, priče i igre.

Detaljan program Jadranskog festivala igre koji traje sve do 2. jula nalazi se na sajtu Turističke organizacije opštine Budve, a za sve posjetioce Festivala ulaz je besplatan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti