Ljepote Crne Gore ostavile bez teksta novinare iz Mađarske

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Mađarske, domaćin je grupi najznačajnijih predstavnika mađarskih medija, koji od 31. maja do 4. juna borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Riječ je o predstavnicima poznatih medija: Magyar Nemzet, Budapest Times, Hir TV, GEO Magazin i Trip & Travel.hu, koji će kroz aktivnosti predviđene programom putovanja svojoj publici predstaviti prirodne ljepote i čari destinacije, kao i kulturnu i gastronomsku ponudu.

Oduševljen sam i impresioniran svime što sam vidio, nisam očekivao tolike kontraste u Crnoj Gori od mediteranskog do alpskog područja, predivnu obalu, nevjerovatne planine, a sve to na tako malom mjestu kao što je jedna manja teritorija opština Mađarske, kazao je istraživački mađarski novinar, Tomas Elter Origo.

Mađarski novinari su prethodnih dana imali priliku da obiđu i upoznaju ljepote crnogorskog primorja, od Budve, preko Tivta, pa sve do Herceg Novog.

Prije mnogo godina sam bio u Crnoj Gori i bilo je impresivno. Međutim, sada sam se vratio kako bih bolje upoznao ljepote ove nevjerovatne destinacije, kao i ljude koji žive ovdje. Oduševljen sam prirodnim bogatstvima Crne Gore, i sledeći put ću definitivno doći sa svojom suprugom, kazao je predstavnik Budapest Times, Kris Medok. 

Tokom petodnevnog boravka u destinaciji, predstavnici medija su takođe uživali u izuzetno bogatim i živopisnim prirodnim ambijentima parka prirode Piva, kao i nacionalnih parkova Lovćen i Skadarsko jezero. Tom prilikom su kroz džip turu, krstarenje jezerom i laganu šetnju razgledali prirodu, te obišli etno selo Sveti Georgije, kao i brojna stara ribarska naselja.

Zahvaljujem na pozivu što smo mogli da posjetimo Crnu Goru i želimo da je promovišemo. Sve nam se jako svidjelo, od mora koje Mađarska nema i primorskih gradova koje smo imali priliku da obiđemo. Za mene je bilo izenenađenje Skadarsko jezero za koje ranije nisam ni čula. Tako da sam oduševljena saznanjem da imate jedno slatkovodno jezero, kao i Pivom. Nikad nisam bila ovako visoko i vidjela nevjerovatno divne predjele, poručila je predstavnica Trip and travel.huSzilvia Szeszler.

Direktorica hotela Sun Resort Rita Lukacs, ističe da je oduševljena organizacijom studijske grupe mađarskih novinara od strane Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, koju su i oni podržali. Poručila je da će važnost studijske posjete rezultirati objavom u šest eminentnih mađarskih medija.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković je tokom studijske posjete dala izjave za mađarske medije, te tom prilikom pozvala goste iz Mađarske da dođu na odmor u Crnu Goru. 

U tekućoj turističkoj sezoni, mađarski turisti imaju priliku da dođu u Crnu Goru putem avio kompanije Wizzair koja saobraća dva puta sedmično na relaciji Budimpešta – Podgorica, kao i odabirom neke od ponuda 10-ak mađarskih turoperatora.

Studijska posjeta mađarskih novinara realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve i Tivta, parka prirode Piva, strateškog partnera Gold Travel, Nacionalnih parkova Crne Gore, vinskog podruma Šipčanik, hotela Hunguest  Sun Resort i Azul beach resort.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti