Luka Budva vraćena građanima Crne Gore: Morsko dobro garantuje rekonstrukciju i besplatne vezove za ribare

Od sada, Luka Budva je pod upravom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Nakon trajektne linije Kamenari - Lepetane i plaže Vektra Boke, Luka Budva je konačno vraćena onima kojima pripada - građanima Crne Gore.

Napredak lokalne zajednice i poslovni razvoj Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i više je nego očigledan. Očekujemo da profit Javnog preduzeća bude višestruko uvećan, kao što je to bio slučaj nakon preuzimanja trajektne linije. Slijedi temeljna rekonstrukcija i modernizacija Luke Budva u skladu sa najvišim svjetskim standardima, što će targetirati Budvu kao središte modernog crnogorskog turizma. Sve to će pratiti otvaranje graničnog prelaza u saradnji sa nadležnim državnim organima.

Povećaćemo pomorski i turistički promet. Otvorićemo nova radna mjesta za sve marljive ljude koji žele da doprinesu da Luka Budva, umjesto dosadašnje nefunkcionalnosti i ružne slike koja je kružila svijetom, postane ponos Budve.

Građani Budve i ribari sa urednim dozvolama, dobijenim od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivede imaće besplatne vezove za svoje barke, kao i unaprijed definisane uslove korišćenja usluga Luke Budva. Reorganizovaćemo Luku Budva u najkraćem mogućem roku, poručuju iz Morskog dobra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti