Luksuzni šatori za bogataše u Istri

Luksuzno kampovanje sa svim blagodetima ekološkog wellnessa trebalo bi u skoroj budućnosti predstavljati opštinu Kanfanar u Istri. Naime, preduzetnica Maria-Gracia Baćac u toj opštini planira izgraditi prvi istarski kontinentalni kamp s takozvanom glamping ponudom na 200 hiljada kvadrata.

Upravo je zato ova preduzetnica, koja od 1992. vodi vlastiti turističku agenciju M-G Express, uz pomoć svog advokatskog tima u opštini Kanfanar pokrenula izmjene i dopune prostornog plana o čemu će tamošnji odbornici odlučivati u narednih 15 dana. Potom slijedi mukotrpna procedura sakupljanja sve potrebne dokumentacije.

etinfo_r1_c1.jpg

- Ovaj kamp s pet zvjezdica će imati dvadeset ekoloških šatora najvišeg kvaliteta , izrađenih od prirodnih materijala i opremljenih niskoenergetskim i ekološki prihvatljivim sistemima grijanja i hlađenja poput korištenja sunčevih kolektora i energije iz zemlje. Radi se o šatorima za dvije ili četiri osobe američke firme Exclusive Tents koja u Francuskoj i Velikoj Britaniji ima svoje filijale.

Ti će šatori, od oko 40, odnosno 80 kvadrata, biti najluksuznije opremljeni, a ispred svakoga namjeravamo urediti bazen s jacuzzijem. Projekat trenutno izrađuje tim arhitekata iz Zagreba, kaže idejni tvorac projekta.

lsli2881875.jpg.crop_display.jpg

 

VEZAN TEKST:  'Turistički objekat s bazenom ima 30 posto VIŠE rezervacija'

 

- U planu je zapošljavanje 50 visokokvalifikovanih radnika, a voljela bih kada bi se zbog potreba ovog kampa na ovom području razvila ekološka poljoprivreda i stočarstvo. Sve su to namirnice koje će nam u  kampu biti potrebne, a trenutno je Kanfanarština, nažalost, što se tiče poljoprivrede zapuštena, tvrdi Baćac.

 

- Dobila sam pozitivan odgovor  banke za obnovu i razvoj. Sviđa im se projekat. Zato namjeravam iskoristiti tu mogućnost kada dokumentacija bude gotova, veli Baćac.

Da su namjere investitorke vrlo ozbiljno shvaćene, potvrdio je i  gradonačelnik Sandro Jurman. Istakao je da bi projekat trebao biti realizovan na šumskom zemljištu kraj sela Žuntići i Bubani. (istranews.in)

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti