Mađarski turoperatori zainteresovani da uvrste Crnu Goru u svoje programe putovanja

Turoperatori iz Mađarske koji trenutno borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije, veoma su zadovoljni ponudom naše zemlje i planiraju da u narednom periodu uvrste Crnu Goru u svoje programe putovanja.

Prethodnih dana oni su imali priliku da obiđu atraktivne turističke lokalitete i hotele u Podgorici, Kolašinu, Tivtu, Budvi, Kotoru i Cetinju, dok će danas posjetiti Herceg Novi. Nacionalna turistička organizacija sinoć je u Budvi organizovala poslovnu B2B radionicu za turoperatore iz Mađarske i turističku privredu Crne Gore. Na radionici je, osim predstavnika mađarskih turoperatora Budavár Tours, Haris Travel, Utazom.com i 1000 ÚT prisustvovalo oko trideset hotela i agencija iz Crne Gore.

Predstavnica hotela Aurel iz Podgorice, Ivana Mićković, kazala je da su njihovi prvi utisci da su turoperatori iz Mađarske veoma zainteresovani za rad u Crnoj Gori i da očekuju značajniji dolazak turista iz Mađarske u narednom periodu.

Posebno su zainteresovani za grupne aranžamane tokom jeseni, dok je jedan od turoperatora veoma zainteresovan da radi individualne aranžmane za crnogorsku obalu, kazala je Mićković.

Predstavnica agencije Trend Trevel iz Herceg Novog, Aleksandra Petronijević, kazala je da su veoma zadovoljni sa realizacijom čitavog događaja. Svaki sastanak je bio jako konstruktivan, prijatan i pun korisnih informacija. Smatram da je angažovanje NTO-a po pitanju B2B sastanaka na veoma visokom nivou i svidjelo nam se što smo svi imali dovoljno prostora da razgovaramo o značajnim temama sa turoperatorima iz Mađarske. Očekujemo da ćemo nakon ovoga započeti dugoročnu saradnju sa partnerima iz Mađarske, istakla je predstavnica agencije Trend Travel. Brigitta Balsai iz agencije Aviareps iz Mađarske koja prati ovu studijsku grupu, kazala je da je radionica bila veoma korisna, te da su mađarski turoperatori veoma zadovoljni što su imali priliku da održe sastanke sa značajnim brojem agencija i hotela iz Crne Gore.

Imajući u vidu padnemiju korona virusa, regionalna saradnja je veoma važna, i tu postoji veliki potencijal za saradnju između Crne Gore i Mađarske. Mađari ne poznaju toliko Crnu Goru i želimo da im prikažemo ovu zemlju kao zanimljivu turističku destinaciju. Očekujem da poraste broj turista iz Mađarske koji će posjetiti Crnu Goru u budućem periodu, posebno imajući u vidu da tokom ljetnjih mjeseci imamo direktne letove iz Budimpešte ka Podgorici, posredstvom kompanije Wizz Air. Zaista se radujemo budućoj saradnji sa Crnom Gorom, kazala je Balsai.

Predstavnica turoperatora Haris Travel Nóra Veres zahvalila se na organizaciji B2B događaja i istakla da je bio veoma koristan za njih. Drago mi je što smo imali priliku da se sastanemo sa potencijalnim partnerima iz Crne Gore. Očekujem da ćemo u narednom periodu ostvariti konkretnu saradnju i da ćemo povesti goste iz Mađarske u Crnu Goru, kazala je Veres.

Nacionalna turistička organizacija u prethodnom periodu intenzivirala je promotivne aktivnosti u Mađarskoj u cilju povećavanja vidljivosti i prisustva Crne Gore kao turističke destinacije na ovom tržištu. Tokom oktobra, delegacija Crne Gore, koju su činili predstavnici NTO, lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, na čelu sa direktoricom dr Anom Tripković Marković učestvovala je na mađarskom Around The World Live Roadshow-u. Tom prilikom, kroz prezentacije, radionice i nagradne igre ponuda destinacije je predstavljena turističkoj privredi Mađarske u četri grada i to Đeru, Budmpešti, Debrecinu i Segedinu. Studijska posjeta turoperatora iz Mađarske realizuje se uz podršku nacionalne avio kompanije Air Montenegro, hotela Bianca Spa & Resort i lokalnih turističkih organizacija Cetinja, Kotora, Herceg Novog i Tuzi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti