Manastiri i crkve u Paštrovićima sa ostvrtom na turizam

Javna tribina i promocija monografije „Manastiri i crkve u Paštrovićima sa osvrtom na turizam” doc. dr Miška Rađenovića, biće održana u petak, 5. aprila, u hotelu „Palas” u Petrovcu sa početkom u 14 sati i 30 minuta.

Javna tribina podrazumijevaće dvije panel diskusije: „Strategija turizma – sadašnjost i budućnost” i „Aktuelna problematika razvoja turizma na lokalnom nivou”, a učesnici panela biće istaknuti predstavnici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Fakulteta za biznis i turizam iz Budve, Nacionalne turističke organizacije, lokalnih turističkih organizacija opština Rožaje, Cetinje i Budva, Instituta za biologiju mora i turističke privrede Budve.

Uslijediće promocija monografije „Manastiri i crkve u Paštrovićima sa osvrtom na turizam” od 19 sati, nakon koje će biti održan i kulturno-zabavni program, nastup učenika OŠ „Miško Srzentić”, uz degustaciju tradicionalne hrane i piće.

Naučni rad i monografija autora Miška Rađenovića jedan je od projekata koji je Komisija za odabir projekata valorizacije kulturne baštine na teritoriji opštine Budva izabrala na osnovu Javnog poziva Turističke organizacije opštine Budva iz 2022. godine, a koji se odnosio na raspodjelu sredstava za realizaciju projekata valorizacije kulturne baštine, arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara na teritoriji opštine Budva.

„Cilj ovog projekta je bio revitalizacija paštrovske pokretne i nepokretne kulturne baštine kao i mogućnosti razvoja savremenih vidova turizma na teritoriji Paštrovića.” istakao je doc. dr Miško Rađenović.

Partner na projektu bilo je i Udruženje Paštrovića koje je ujedno i izdavač monografije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti