Mediteranski Dan obale

Povodom Mediteranskog Dana obale koji se u organizaciji UNEP/MAP-a (Program za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija / Mediteranski akcioni plan), obilježava 25. septembra u zemljama Mediterana, NVO „Green Net“ je u saradnji sa PAP/RAC Centrom UNEP/MAP-a,  Ministarstvom održivog razvoja i turizma, i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, pripremilo niz aktivnosti koje imaju za cilj edukaciju i podizanje svijesti djece i omladine o važnosti očuvanja naše obale i mora.

Imajući u vidu da su efekti klimatskih promjena centralna tema ovogodišnjeg Dana Obale, u osnovnim školama duž crnogorskog primorja organizovaće se nekoliko radionica sa temom „Klimatske promjene i njihov uticaj na nas“ u okviru kojih će biti prikazan PAP/RAC-ov kratak film „Dobra klima za promjene“, zatim će se izraditi edukativna web stranica „Klimatske promjene za djecu“ na crnogorskom jeziku, i pripremiće se promotivni materijal sa temom Dana Obale, koji će biti distribuiran u 35 osnovnih i srednjih škola, i to u opštinama Herceg Novi, Tivat, Kotor, Budva, Bar, Ulcinj i Podgorica.


U sklopu ovih aktivnosti, u saradnji sa partnerima, pripremljen je poster na temu „Klimatske promjene“. Cilj ovog postera je da se djeci školskog uzrasta na slikovit i jednostavan način približe odgovori na pitanja sto su to klimatske promjene, što dovodi do njihovog nastanka i koje su njihove posledice (gubitak obale, podizanje nivoa mora, povećanje temperature, i sl. ).


NVO „Green Net“ u okviru svojih aktivnosti nastavlja da promoviše očuvanje naše zivotne sredine.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti