Mikijelj: Uskoro međunarodni tender za budvansko šetalište

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom u saradnji sa Opštinom Budva realizovalo u nov Mladen Mikijelj najavio je raspisivanje međunarodnog kunkursa za budvansko šetalište od Staroga grada do Bečića.

Riječ je o projektu koji će Morsko dobro realizovati u saradnji sa Opštinom Budva , a koji će u potpunosti promijeniti izgled najatraktivnije zone metropole turizma, one uz samu obalu koja je godinama bila devastirana raznim neprimjerenim sadržajima.

”Glavni državni arhitekta dao je saglasnost da projekat vodi budvanski glavni arhitekta. Radimo na tome već šest mjeseci i ostalo je da se uradi taksacija zelenila i dovrši priprema konkursnog zadatka. Uporedo radimo na dobijanju saglasnosti svih vlasnika zemljišta na predmetnom području i taj dio posla bi trebao biti gotov do kraja mjeseca”, kazao je Mikijelj.

 

On je uvjeren da će u saradnji sa Opštinom Budva međunarodni konkurs biti raspisan do kraja ove godine.

”Jedan ovakav projekat definitivno zaslužuje metropola turizma, čiji je prostor, nažalost, u velikoj mjeri devastiran u protekloj deceniji. Uvjeren sam, da samo kroz realizaciju ovakvih projekata možemo povećati kvalitet života svih građana Budve. Takođe, siguran sam da će ovaj projekat pozitivno uticati i na turističku ponudu grada u kome se odvija pola turističkog prometa u zemlji”, naglasio je Mikijelj.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti