Mikijelj: Zbog Vlade Zdravka Krivokapića izgubili smo mogućnost da Luka Budva bude vraćena Opštini

Direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikijelj prokomentarisao je odluku Vijeća Privrednog suda koje usvojilo je prigovor kompanije “Dukley marina”, te poništilo rješenje tog suda iz jula mjeseca.

Tim rješenjem je tada bio odbačen predlog ove kompanije za određivanje privremene mjere za zabranu Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore da bez njene saglasnosti da u zakup, optereti, pokrene postupak davanja u koncesiju ili zaključi koncesioni ugovor za prostor Luke Budva.
Mikijelj ocjenjuje  da Luka Budva nije vraćena Opštini zbog neblagovremenog postupanja Vlade Crne Gore na čijem je čelu Zdravko Krivokapić.
"Luka Budva bi odavno bila vraćena gradu i građanima Budve, ali od riješene stvari i ispravljanja višedecenijske nepravde koja je pričinjena gradu i građanima, dolazimo u situaciju da Luka Budva bude izgubljena i za naredni period, a da o tome odlučuje Blažo Jovanić u postupku koji će zasigurno biti predmet istraživanja nekog novog i nezavisnog tužilaštva", kazao je Mikijelj.
Podsjećamo, direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikijelj i predsjednik Opštine Budva Marko Carević potpisali su predlog sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva lokalnoj upravi, te poručili da se Luka Budva nakon dvije decenije ponovo vraća gradu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti