Monodrama “Knjeginja Ljubica” u izvođenju Vjere Mujović

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u sklopu bogatog programa kulturne manifestacije Ljubišini dani biće prikazana monodrama Knjeginja Ljubica u izvođenju Vjere Mujović utorak, 20. februara 2024. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”.

„Na kafi kod kneginje Ljubice” je dramski program Muzeja grada Beograda, romansirana biografija knjeginje Ljubice. Ova monodrama je prvi muzejski teatar nastao u Srbiji 2009. godine. Njen autor je Nataša Popovska.

Kneginja Ljubica, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, Vjera Mujović, dočekuje goste i, uz kafu i ratluk, besedi o svojoj sudbini. Predstava neguje kulturu sećanja na znamenite ličnosti, snažne heroine naše prošlosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti