Morsko dobro: Nelegalno probijen put na Crvenoj glavici, devastiran prostor

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobro prijavilo je budvanskoj Komunalnoj inspekciji i policiji nelegalno izvodjenje radova na gradnji puta na Crvenoj glavici, čime je devastiran prostor.

“Saglasno redovnim aktivnostima, Služba za kontrolu i održivi razvoj zone morskog dobra je izvršila kontrolu terena na području opštine Budva, lokacija  Crvena glavica, a o čemu je  sačinila Službenu zabilješku broj: 0103-305/22 od 19.10.2021. godine.

Službenom zabilješkom je konstatovano da je korisnik investicionog kupališta 22A izvršio radove probijanja puta u dužini cca. 100 m., a sve do zahvata spomenutog kupališta, a ista je na dalje postupanje upućena Komunalnoj policiji i komunalnoj inspekciji Opštine Budva.”, piše u prijavi u koju su “Primorske novine” imale uvid.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti