Morsko dobro: Poziv korisnicima

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore poziva sve korisnike privremenih lokacija na obalama rijeke Bojane koji nisu izmirili obaveze, da bez odlaganja izvrše uplatu naknade za korišćenje morskog dobra, te pristupe zaključenju Aneksa ugovora za 2023. godinu.

U suprotnom smatraće se da je ugovor istekao, te će Javno preduzeće protiv lica koja su postavila privremene objekte na privremenim lokacijama sprovesti postupak utuženja radi naplate naknade za neosnovano korišćenje privremene lokacije i ujedno pokrenuti postupak uklanjanja objekta.

S tim u vezi, podsjećamo sve korisnike morskog dobra da od prvog kvartala 2024. godine kreće novi tenderski ciklus kada će Javno preduzeće shodno novom Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra sprovoditi postupke ustupanja za petogodišnji period zakupa, te da lica kojima je ugovor raskinut, kao i protiv kojih je pokrenut sudski postupak radi naplate potraživanja nemaju pravo učešća u tenderskim i aukcijskim postupcima koje sprovodi ovo Javno preduzeće, odnosno njihove ponude nisu predmet ocjene i vrednovanja i ta lica ne mogu biti korisnici morskog dobra.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti