Morsko dobro: Revitalizacija plaža Mogren i Pržno

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom krenulo je sa projektima u cilju zaštite obale od klimatskih promjena i erozije, tako što je uradilo prije svega Bazne studije i idejna rješenja za pet plaža sa Univerzitetom iz Splita.

Kako je primorskim novinama rečeno u ovom državnom preduzeću Bazne studije daju smjernice kompletnog istraživačkog dijela, a na osnovu kojih mogu da izrade glavni projekat.

"A kako je Bazna studija procjenila da se radi o velikim investicionim ulaganjima, trudimo se da značajna finansijska sredstva uložimo u adekvatan način, kako nam i struka ukazuje. Bazne studije su urađene za plaže: Mogren, Petrovac, Pržno, Sutomore i Žukotrlica, na osnovu kojih je procjena vriejdnost ukupna za izvođenje predvidjena 23.500.000 eura.

Kao i Studija-Revitalizacija plaže na Adi Bojani za koju je procjenjena vrijednost od 3 do  4 miliona eura, koliko iznosi procjena prof.Save Petkovića, autora Studije", ističu u Morskom dobru. Naglašavaju da u toku je izrada Glavnog projekta za revitalizaciju plaže Pržno ( a sve u skladu sa Baznom studijom i idejnim rješenjem sa Univerziteta iz Splita), procjenjena vrijednost za izvođenje radova po projektnoj dokumentaciji iznosi cca 420.000 eura, JPMD je planirano predviđeni iznos kroz Plan korišćenja sredstava za 2022.god ( i rebalansom).

JPMD je planiralo u Planu korišćenja sredstava za 2022. godinu i  „Izradu projektne dokumentacije za revitalizaciju plaže Mogren „ u iznosu od 20.000 eura.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti