Morskom dobru dodijeljena Luka Budva: Spremni smo i kadri, ubrzo će sve profunkcionisati na zadovoljstvo svih građana

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore stavljen je van snage Zaključak kojim je data saglasnost da se Luka Budva da na korišćenje Opštini Budva, čime je Luka Budva ponovo vraćena na upravljanje Morskom dobru.

Pri donošenju ovakve odluke Vlada se vodila time što Opština gotovo godinu dana nije uspjela da sprovede u djelo preuzimanje Luke, a što je garantovala da će izvršiti i to mirnim putem kroz dogovor sa prethodnim korisnikom Dukley marina.

Takođe sva dosadašnja dešavanja i odugovlačenje oko određivanja Službe koja će upravljati Lukom Budva, usaglašavanje akata, kao i novonastala situacija u Opštini ne daju za pravo da se i dalje čeka oko organizacije rada i uspostavljanje reda u Luci Budva od strane Opštine. Iz navedenih razloga Luka Budva se daje na upravljanje Morskom dobru koje će biti dužno da u što kraćem roku sprovede sve aktivnosti kako bi ista bila u funkciji i spremna da pruži uslugu vezivanja plovila tokom predstojeće turističke sezone. Na pitanje Primorskih novina oko preuzimanja Luke Budva iz Morskog dobra su nam odgovorili da su spremni i kadri da se suoče sa novonastalom situacijom, te da će preuzeti sve aktivnosti kako bi Luka Budva u što skorijem roku profunkcionisala na zadovoljstvo grada i građana Budve, kao i svih turista, za što su se, kako su naveli, i borili svih prethodnih godina.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti