Na 16.Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja nagrađena i Narodna biblioteka Budve

Na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja nagrađena je i Narodna biblioteka Budve Posebnim priznanjem za vizuelno oblikovanje prostora Sajma izložbom "Budva živi istoriju". Ovu izložbu su priredile Gordana Ljubanović i Maja Simonović, zaposlene u JU Narodna biblioteka Budve.

Član žirija za dodjelu nagrada prof. dr Slavića Perović obrazložila je nagradu: „Posebno priznanje za vizuelno oblikovanje prostora Sajma izložbom fotografija „Budva živi istoriju“, Narodna biblioteka Budve koja uz vrlo bogatu izdavačku djelatnost predstavlja i ovaj vizuelni vid, isječke iz istorije grada čiju kulturu na Sajmu predstavlja. Narodna biblioteka Budve je inače promotor književnih vrijednosti i tako pokazuje  mnogoznačnost doživljaja knjige i književnog stvaralaštva  što mogu i lično da potvrdim učestvovanjem na književnim večerima i na jednoj sjajnoj, utemeljenoj promociji knjiga i književne vrijednosti.“
Direktorici JU Narodna biblioteka Budve, Mili Baljević je uručena Nagrada, a ona je tim povodom, zahvalivši se na priznanju, rekla: „Ovakve nagrade su uvijek podsticaj da naša Biblioteka nastavi još intenzivnije da radi na širenju kulture i vrijednosti  ne samo u našem gradu , nego i šire“.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti