Nacionalni parkovi jedan od ključnih brendova Crne Gore na Svjetskoj izložbi Ekspo Dubaji

Na poziv Privredne komore Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavnici Nacionalnih parkova u saradnji sa svim ključnim institucijama turističke privrede Crne Gore, učestvovaće početkom februara na jednoj od najprestižnijih međunarodnih manifestacija, Svjetskoj izložbi Ekspo Dubai.

Prirodne ljepote crnogorskih nacionalnih parkova, pored Jadranske obale i turističke ponude Primorja, jedan su od najznačajnijih brendova koje Crna Gora promoviše u svijetu. Bogatstvo biodiverziteta predstavlja istovremeno kako prirodne vrijednosti i potencijale, tako i jedinstven segment u međunarodnoj promociji naše zemlje.

„Prezentacija aktivnog odmora i boravka u zaštićenoj prirodi predstavlja dio planiranih godišnjih programskih aktivnosti Javnog preduzeća u saradnji sa predstavnicima crnogorske turističke privrede. Ove godine, posebno je učešće Nacionalnih parkova Crne Gore na prezentaciji Crne Gore na Ekspo Dubaiju od velikog značaja jer doprinosi efikasnijoj prezentaciji njenih prirodnih i turističkih potencijala, a samim tim i zaštićenih područja. S pravom bi se, čak, moglo reći da se svaka prezentacija turističke ponude Crne Gore bez nacionalnoh parkova, ne može smatrati potpunom“, kazao je direktor JPNPCG Aleksandar Bulatović.

 

U vezi sa dezinformacijom koja je ovih dana plasirana u pojedinim elektronskim i štampanim medijima, a u cilju tačne informisanosti javnosti, obavještavamo da je u pitanju redovna programska aktivnost, ali da direktor Aleksandar Bulatović neće učestvovati na ovom događaju.

„S obzirom na tekuće obaveze, kao i realizaciju programskih aktivnosti, u cilju uspostavljanja iskoraka u upravljanju i funkcionisanju kako Javnog preduzeća, tako i organizacionih jedinica pojedinačno, siguran sam da će moji saradnici na pravi način uspješno u saradnji sa ukupnom turističkom privredom Crne Gore realizovati učešće na Svjetskoj izložbi Ekspo Dubaji, kao i da je moje prusustvo u JPNPCG u ovom periodu neophodno,“ zaključio je direktor Bulatović.

Svjetska izložba ili Expo je jedna od najznačajnijih međunarodnih izložbi koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu. Cijeneći izuzetno dobre odnose Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Crna Gora je bila jedna od prvih država koje su potvrdile učešće na Expo-u u Dubaiju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti