Nagrade za najbolje srednjoškolce

U cilju promovisanja srednjih stručnih škola, prilikom prošlogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička organizacija opštine Budva je opredjelila novčana sredstva kao nagradu najboljim učenicima srednje mješovite škole “Danilo Kiš” u Budvi, generacija 2019/2020.

Prema odluci Izvršnog odbora novčanim iznosom od 1.500 eura nagrađuju se najbolji učenici završnih razreda koji svoje školovanje nastavljaju u oblasti turizma, dok je za učenike koji su se opredjelili za druge fakultete ili nisu nastavili školovanje obezbjeđen novčani iznos od po 500 eura.

Po 1.500 eura dobile su Sara Šljivančanin i Isidora Grbić, najbolji turistički tehničar, odnosno, najbolji kuvar, dok su po 500 eura dobile Jovana Vučinić, đak generacije, Ana Glendža, najbolji turistički tehničar i Milana Lalić, najbolji tehničar kulinarstva.

“Sredstva smo čuvali do kraja školske godine, da bismo u saradnji sa budvanskom srednjom školom saznali koje fakultete su učenici upisali. Znamo da ona idu u najbolje ruke, za našu mladost, za naše sugrađane koji će se u narednom periodu usavršavati u oblasti turizma ili u bilo kojoj oblasti u kojoj su ocijenili da mogu dati svoj doprinos. Puno toga očekujemo od njih u narednom periodu, da stave, prije svega, svoj pečat na dalji razvoj opštine Budva i naše zemlje.”, istakla je Maja Liješević, direktorka TO Budva.

“Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i potvrda da Turistička organizacija opštine Budva vodi računa o perspektivnim studentima na kojima počiva budućnost Crne Gore. Istovremeno, ova nagrada je i velika obaveza, jer moramo da je opravdamo na najbolji mogući način i budemo predstavnici generacija kojima pripadamo.” – rekla je Sara Šljivančanin, najbolji ekonomski tehničar generacije 2019/2020, zahvalivši TO Budvi u ime svih učenika.

Prisutnim učenicima sve najbolje u daljem ličnom i profesionalnom životu poželio je i Ivan Ivanović, direktor JU SMŠ i zahvalio direktorki Liješević i Turističkoj organizaciji opštine Budva na prepoznavanju pravih vrijednosti.

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti