Najave Grada Teatra za 14 i 15. jul

Muzički program budvanskog kulturnog festivala nastvalja se sjutra veče na sceni na Svetom Stefanu

 

Braća Teofilovići u Grad teatru

Muzički program Grada teatra nastavlja se koncertom muzičara koji su nastupali na svjetskim scenama, gdje su takođe uspjeli da naprave ozbiljna muzička imena– braću Teofiloviće i čuvenog gitaristu Miroslava Tadića budvanska publika ima priliku da čuje u nedjelju, 14. jula u 22 sata, na sceni na Svetom Stefanu.

Teofilovići, blizanci Ratko i Radiša, jedinstveni su izvođači drevne balkanske i srpske vokalne muzike, koju su sa velikim uspjehom promovisali na svjetskim etno festivalima, a poznati su i kao učesnici džez festivala, saradnji i zajedničkim nastupima sa vrhunskim gitaristima, Vlatkom Stefanovskim i Miroslavom Tadićem. 

Čuveni muzičar, kompozitor i improvizator Miroslav Tadić, školovan u Jugoslaviji, SAD, Italiji, danas ima biografiju u kojoj se bilježi da je nastupao i snimao širom planete, da je sarađivao sa takvim imenima, kao što su Mark Nojsif, Plasido Domingo, Hauard Levi, Joakim Kun, Markus Štokhausen, Dejvid Torn, Marija Žoaom, Džek Brus, Đivan Gasparjan, Ustad Ašiš Kan, kao i sa operom Los Anđelesa, londonskim simfonijskim orkestrom, Filharmonijskim orkestrom Monte Karla, Simfonijom MDR Lajpcig...

 „Dodir svjetla“ Abaza Dizdarevića

Likovni program Grada teatra nastavlja se u ponedjeljak, 15. jula u 21 sat, u crkvi Santa Marija, izložbom mladog crnogorskog slikara Abaza Dizdarevića, koja nosi metaforični naslov „Dodir svjetla“.

Dizdarević je poznat ne samo domaćoj, već i likovnoj publici u Srbiji, Hrvatskoj, Turskoj, Bugarskoj i Francuskoj, gdje je imao brojne samostalne i grupne izložbe.   

Rođen je 1978. u Bijelom Polju, od 2010. je docent na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, na odsjeku za umjetnost. Od 2007. do 2012. bio je urednik likovnog programa u JU „Centar za kulturu“ Bijelog Polja, a prije toga bio je saradnik u nastavi FLU na Cetinju (gdje je, inače, završio i postdiplomske studije). Potpredsjednik je ULUCG, član ULUBIH, član SULU, a radi i kao direktor Ratkovićevih večeri poezije.     

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti