Najgledanija francuska televizija TF1 snima reportaže o Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je ekipi novinara najgledanije francuske televizije “TF1”, koja od 17.do 26.maja boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Predstavnici televizije „TF1“ u našoj zemlji snimaju tri reportaže kroz koje će gledaoci imati priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom primorskog  i centralnog regiona. Kadrovi za emisiju snimaće se u Kotoru, Budvi, Baru, Ulicnju, Cetinju i Nacionalnom parku Skadarsko jezero. Reportaže će biti prikazane tokom ljeta u udarnom terminu dnevnika televizije “TF1”, koji bilježi rekordnu gledanost sa oko 6 miliona gledalaca po emisiji.

„TF1” je francuski besplatni televizijski kanal, sa nacionalnom pokrivenošću, u vlasništvu “TF1” grupe koja postoji već 50 godina i predstavlja  jednu od vodećih medijskih kompanija u Francuskoj kada je riječ o produkciji, izdavaštvu i distribuciji sadržaja. Prosječni tržišni udio “TF1” kanala, od 24 odsto, čini ga najpopularnijom domaćom televizijom u Francuskoj.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ovu studijsku posjetu realizuje uz podršku JP Nacionalni parkovi Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija Kotora, Bara, Budve, Ulcinja i Cetinja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti