Najpopularnija destinacija svijeta je Dubai, Dubrovnik na listi lokacija "u trendu"

Tripadvisor kaže da je Dubai - ribarsko selo iz 20. vijeka , koje je "procvjetalo" u globalno žarište vrhunskih putovanja u 21. vijeku - najpopularnija destinacija na svijetu za 2022. godinu. Takođe, proglašena je lista lokacija "u trendu", na kojoj se našao Dubrovnik.

Putnička platforma je upravo objavila svoje "Travellers' Choice Awards" za 2022. godinu, a iako ultramoderni Dubai zauzima prvo mjesto, to nije jedini kandidat s Bliskog istoka. Ovogodišnja lista se kreće od evropskih destinacija do tropskih i pustinjskih izleta.

Na listi najbolje ocijenjenih i najomiljenijih mjesta na Tripadvisoru za 2022. godinu iza Dubaija našli su se: London, Cancun, Bali, Krit, Rim, Cabo San Lucas, Istanbul, Pariz te Hurgada.

"Uvijek popularno mjesto, Dubai se polako uzdiže u rangu 'Tripadvisor Travellers' Choice Awards' u posljednjih nekoliko godina, a sada 2022. preuzima krunu najpopularnije destinacije na svijetu," rekao je Justin Reid, direktor medija, destinacija i putovanja na Tripadvisoru za CNN, prenosi klix.ba.

Dubai je opisao kao ultramoderan grad koji ima "sve" - počev od zlatnih plaža, restorana svjetske klase i prekrasnih hotela.

"Pošto se nagrade 'Travellers' Choice Awards' zasnivaju na recenzijama mjesta za odlazak, boravak i stvari koje treba raditi na destinacijama, znači da je destinacija dobila odlične recenzije putnika u svim svojim turističkim sektorima", rekao je Reid.

Kazao je kako se Dubai istaknuo kao omiljeno mjesto turista za putovanja kada im je bilo potrebno malo uzbuđenja.

Za ljude koji žele putovati u Dubai ove godine, pravila za ulazak mogu biti komplikovana i zavise od toga odakle dolazite. Putnici koji dolaze u Dubai iz većine zemalja moraju pokazati negativan PCR test uzet u roku od 72 sata od dolaska, ali to je skraćeno na 48 sati za dolaske s odabranih destinacija.

Takođe,  odabrani su najbolji u kategoriji destinacija "u trendu", a na listi su se našli: Mallorca, Kairo, Rodos, Tulum, Dubrovnik, Ibiza, Natal, Arusha, Goreme i Santorini.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti