Najuticajniji britanski mediji preporučuju Crnu Goru kao savršenu destinaciju za odmor

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizovala je intenzivnu promotivnu kampanju u vodećim britanskim medijima.

Najčitaniji britanski dnevni listovi „The Times“ i „Daily Mail“ u svojim digitalnim izdanjima sa milionskim auditorijumom, uvrstili su Crnu Goru na listu TOP deset najboljih destinacija za odmor u 2023. godini. Crna Gora se našla među najpolularniim destinacijama kao što su Grčka, Španija i Portugal.

Takođe, štampana izdanja „The Guardian“ i „Sunday Times“, predstavili su Crnu Goru kao poželjnu turističku destinaciju, koja nudi brojne mogućnosti za odmor bilo na moru ili na planini, po pristupačnijim cijenama u odnosu na konkurentske destinacije.

„Ljepota ovog smaragdnog dragulja, topla mediteranska klima tokom cijele godine, kultura i gostoprimstvo Crnogoraca, u kombinaciji sa pristupačnošću zemlje, čine Crnu Goru nezaobilaznom destinacijom za putovanje ove godine“, zaključuje se u člancima.
Ljubiteljima putovanja preporučuju neke od destinacija u Crnoj Gori koje trebaju istražiti.

„UNESCO-ve lokacije svjetske baštine, uključujući srednjovjekovnu kotorsku katedralu i palate,  pet nacionalnih parkova od šume Biogradske gore do Skadarskog jezera, ali i 117 plaža duž obale Jadranskog mora, od skrivenih uvala do prostranih pješčanih plaža“, navodi se u člancima.

Pored toga, Crna Gora se našla na naslovnici prestižnog britanskog magazina specijalizovanog za poslovna putovanja “Business Traveller” koji je u izdanju za jul-avgust pet stranica posvetio našoj zemlji kao nezaobilaznoj destinaciji u članku naslovljenom „Zašto putnici biraju Crnu Goru kao luksuznu destinaciju ovog ljeta?“
Članci u kojima je Crna Gora preporučena destinacija za ovo ljeto, objavljeni su 17. juna u The Guardian koji se distribuira u 220.000 primjeraka, 28. juna u digitalnom izdanju dnevnog lista Daily Mail koji dostiže preko 200.000 pregleda, 30. juna u digitalnom izdanju The Times koji dostiže 10 miliona pratilaca, te 2. jula u Sunday Times sa tiražom od 588.000 primjeraka.

Imajući u vidu uticaj navedenih medija, očekuje se da će ova kampanja rezultirati unaprijeđenim imidžom Crne Gore na tržištu Velike Britanije i doprinijeti rastu interesovanja sa ovog tržišta.

Elektronski članci su dostupni na sljedećim linkovima:

https://www.dailymail.co.uk/travel/article-12222187/10-glorious-ways-make-summer-travel.html - Feeling hot, hot, hot! 10 glorious ways to make the most of your summer travel

https://www.thetimes.co.uk/travel/article/summer-holiday-essentials-destinations-hurst/ - Break away: all you need for a sensational summer

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti