Najveći kruzer na svijetu se sprema za prvo putovanje

Nakon tri godine izgradnje najveći kruzer na svijetu konačno će zaploviti s putnicima na krstarenje.

Kompaniji Royal Caribbean , kako piše klix.ba, je prošlog mjeseca dostavljen impresivni kruzer Wonder of the Seas dug 362 metra, a sada je spreman da krene na svoje prvo putovanje koje je zakazano za 4. mart. Kruzer će isploviti iz Fort Lauderdalea na Floridi prema Karibima.

Riječ je o kruzeru sa 18 paluba, koji je napravljen u brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u Saint-Nazaireu u Francuskoj, a njegov kapacitet iznosi 6.988 gostiju i 2.300 članova posade.

Kruzer će se koristiti za petodnevna i sedmodnevna krstarenja iz Fort Lauderdalea na Floridi do Kariba u martu, a nakon toga kreću krstarenja Mediteranom iz Barcelone i Rima u maju.

Wonder of the Seas čini osam "dijelova", a svaki od njih sadrži više od 20.000 pravih biljaka. Na kruzeru se između ostalog nalazi i "najveći tobogan na moru", kao i zip line te ogromni ekran pored bazena.

Kruzer je prvobitno trebao biti isporučen 2021. godine, no to je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Kompanije koje se bave krstarenjima pretrpjele su težak udarac usljed pandemije koronavirusa, a isti problem i trenutno ometa ovaj biznis.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti