Nakon godinu: Disneyland se otvara 30. aprila, ali samo za stanovnike Kalifornije

Godinu dana nakon što je Disneyland zatvorio svoja vrata i otpustio hiljade radnika zbog pandemije koronavirusa, s radom će nastaviti 30. aprila.

Pandemija koronavirusa nije okončana, ali će Disneyland i Disney's California Adventure ipak otvoriti svoja vrata posjetiteljima i raditi na 15 posto kapaciteta. Svi posjetitelji će morati nositi maske uključujući djecu stariju od dvije godine. Prije ulaska će im se mjeriti temperatura. Disney uvodi i novi sistem rezervacija za svakog posjetitelja, a zasad će park moći posjećivati samo stanovnici Californije.

Prije dvije sedmice je California donijela odluku kojom se dozvoljava otvaranje tematskih parkova poput Disneylanda od 1. aprila, a moći će raditi u kapacitetu od 14 do 35 posto ovisno o situaciji s koronavirusom u tom okruženju. Disneyland se nalazi u Orange Countyju gdje je visok rizik od zaraze. Zbog toga će ture biti ograničene u tematskom parku.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti