NAKON TRI GODINE: Postignut dogovor, Aman otvara Sveti Stefan

Iz Kabineta premijera Crne Gore saopšteno je da je nakon tri godine postignut dogovor i da Aman ovo ljeto otvara Sveti Stefan.

"Hvala svima na konstruktivnom pristupu, predstavnicima Aman, Adriatic Properties, Opštine Budva i JP Morsko dobro. Crna Gora će biti broj 1 turistički brend na Mediteranu", saopšteno je iz Vlade.

Zakupac hotela Adriatic Properties i operater Aman Resort zatvorili su hotele pred sezonu 2021. jer, kako su naveli, više nijesu mogli da garantuju privatnost svojim gostima na plažama koje su zakupili uz hotele.

Dio mještana i lokalna vlast su se protivili još jednom poslu Adriatic Propertisa - izgradnji nekretnina u kompleksu hotela vrijednog 70 miliona eura na istoj ekskluzivnoj lokaciji.

Prethodna dva ljeta plaže Sveti Stefan i Miločer su bile bez pratećih ugostiteljskih sadržaja i plažnog mobilijara.

Izvor: portal rtcg.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti