Naša zemlja prikazana u popularnoj španskoj emisiji: “Nezaboravna avantura kroz Crnu Goru”

Crna Gora privukla je veliku pažnju javnosti putem popularne španske emisije “Planeta Calleja”, koja se emituje na nacionalnom televizijskom kanalu Cuatro koji broji oko 1,36 miliona gledalaca u večernjem terminu.

Snimanje ove emisije realizovano je u sklopu studijske posjete TV ekipe iz Španije koju je podržala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, te su tom prilikom iskazali svoje oduševljenje netaknutom prirodom i mnogobrojnim aktivnostima koje Crna Gora nudi, posebno ističući mogućnosti za aktivan turizam.

U epizodi koja se snimala u Crnoj Gori, specijalni gost bio španski glumac i voditelj Karlos Sobero (Carlos Sobera) koji ističe da je proživio nezaboravne trenutke tokom boravka u destinaciji.

“Moram priznati da sam imao strah od vožnje brodom, raftinga, vožnje žičarom i jahanja konja. No, ljepote Crne Gore su mi otvorile nove perspektive. Vožnja žičarom od Kotora do Lovćena bila je prava avantura, a posebno me osvojio pogled s vrha na čarobni zaliv i okolne planine”, kazao je Sobero.

Prema njegovim riječima, sjever zemlje je podjednako atraktivan gdje su se oprobali u brojnim aktivnostima.

“Posjetili smo Durmitor, gdje smo se popeli na Savin kuk i prošetali pored Crnog jezera, upijajući svu prirodnu ljepotu. Rafting na Tari donio nam je dozu adrenalina i smijeha, a posjeta Vražjem jezeru zaokružila je naše nezaboravno iskustvo”, kazao je Sobero.

Već više od 10 sezona, emisija “Planeta Calleja” je značajna za avanturistička putovanja, očaravajući publiku svojim izvanrednim putovanjima i emotivnim intervjuima. Od veličanstvenih vrhova do netaknute prirode, svaka epizoda vodi gledaoce na zanimljiva putovanja.

“Zahvaljujući konceptu emisije, otkrili smo novu zemlju, uživali u avanturi i stvorili nezaboravne uspomene koje će nas pratiti zauvijek. Crna Gora je postala jedna od destinacija koju ćemo pamtiti, a strahovi su se pretvorili u nezaboravne avanture i užitke”, poručio je španski glumac i voditelj.

“Planeta Calleja” je poznata španska emisija pustolovnog formata Jesús Calleja (Hesusa Kaljehe), koji zajedno sa slavnim ličnostima putuje oko svijeta i istražuje ljepote destinacija. Kao dobitnici prestižnih nagrada, uključujući nagradu Antena de Oro, nagradu za najboljeg TV voditelja i nagradu Iris za najbolju TV produkciju, privlače veliku pažnju javnosti. Očekuje se da će predstavljanje Crne Gore doprinijeti boljem pozicioniranju destinacije na tržištu Španije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti