“Našoj publici ćemo pokazati zašto Crna Gora treba da bude njihova sljedeća destinacija za odmor“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je studijsku posjetu medija iz Belgije, koji u periodu od 20 - 24. aprila imaju priliku da se bliže upoznaju sa turističkim atrakcijama Crne Gore.

Riječ je o šest medija, među kojima su sljedeći magazini, portali, dnevne novine i televizije: “Deuzio“, “Cine Tele Revue“, “Het Nieuwsblad“, “Fifty & Me“, “Chapeu Magazine & Daymaker“ i “Metro“.

Novinarka časopisa “Deuzio“ Karolin Bovua (Caroline Beauvois) iskazala je zadovoljstvo što je dio ove studijske posjete, nakon koje će njihovoj publici predstaviti Crnu Goru.

“Planiram da napišem četiri stranice o ovoj divnoj zemlji. Na ovim stranicama ću pokazati našim čitaocima zašto bi trebalo da posjete ovu destinaciju. Određeni dio publike ne zna mnogo o Crnoj Gori i radujem se što ću im člankom otkriti dio ovih prirodnih ljepota i zaintrigirati ih“, poručila je Bovua.
Jan Beks (Jan Bex), novinar jednog od najčitanijih magazina u Belgiji “Het Nieuwsblad“ istakao je da Crna Gora ima predivnu prirodu koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

„Srećan sam što sam u ovoj grupi jer do sada nisam znao ništa o Crnoj Gori i pozitivno sam iznenađen svim onim što sam vidio. Program je bio odličan i tokom par dana smo uspjeli da vidimo toliko različitih stvari. Siguran sam da ću u narednom periodu planirati i porodični odmor ovdje“, kazao je Beks.

Novinari su do sada obišli Kolašin, Bar, Herceg Novi i Kotor, a u narednim danima će posjetiti Tivat i Budvu. Tokom četvorodnevne posjete novinari imaju priliku da se upoznaju sa velikim dijelom ponude luksuznog turizma, te su posjetili luksuzna naselja, Portonovi, Lušticu i Porto Montenegro.
Prema riječima novinarke najčitanijih dnevnih novina u Briselu “Metro“, glavni adut Crne Gore su njeni pejzaži koji ostavljaju bez daha.

“Prvi put sam u Crnoj Gori i toliko sam oduševljena nevjerovatnom prirodom i jedinstvenom kombinacijom mora i planina. Možete kombinovati aktivnosti na otvorenom i odmor na plaži u jednom danu, što je odlično. Posebno su me oduševila autentična mjesta, poput starih gradova na primorju. Našim čitaocima ću sve ovo predstaviti kao razloge zašto moraju posjetiti Crnu Goru“, poručila je Orijen Renet (Oriane Renette), novinarka dnevnih novina “Metro“.
Još prije mjesec dana NTO CG je započela promotivne aktivnosti na tržištu Belgije prisustvovavši događaju “Glenaki Media Workshop” u Briselu, koji okuplja novinare, blogere i influensere iz zemalja Beneluksa. Ova studijska posjeta, koja će rezultirati afirmativnim člancima i TV prilogom, doprinijeće boljoj vidljivosti Crne Gore na tržištu Belgije.

Pored NTO CG, ovu studijsku posjetu podržali su i lokalne turističke organizacije Bara, Kolašina, Kotora i Tivta, strateški partner NTO CG turistička agencija Gold Travel, hotel Bianca Spa& Resort, hotel Montenegro Stars, rizort One&Only Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay, 13. Jul – Plantaže i Nacionalni parkovi Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti