Ne postoji sumnja da je Delta plus soj prisutan u Crnoj Gori, ipak će se raditi analize

Za sada ne postoji sumnja da je Delta plus soj korona virusa prisutan u Crnoj Gori.

Međutim, Institut za javno zdravlje, skladno odgovornom odnosu prema građanima Crne Gore, će u saradnji sa Evropskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) uraditi dodatne analize i o tome blagovremeno obavijestiti javnost.
Delta soj je i dalje dominantan u Crnoj Gori, kao i u svijetu, ali on evoluira.
Preliminarni nalazi iz Velike Britanije, gdje se Delta plus soj istražuje, sugerišu da je ovaj soj 10 do 15 odsto trasmisivniji od Delte, ali je nužno još dokaza da bi se shvatili rizici i eventualna povezanost sa porastom broja slučajeva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti