Ne želimo nasilje. Vršnjačko nasilje nije samo fizičko, već može biti i emocionalno, verbalno ili čak digitalno!

BRAVO: Danas se Đački parlament Druge osnovne škole okupio sa Savjetom roditelja kako bi poslali snažnu poruku - ne želimo nasilje. Vršnjačko nasilje nije samo fizičko, već može biti i emocionalno, verbalno ili čak digitalno!

“Svaki oblik nasilja nanosi štetu ne samo pojedincima, već i našem društvu u cjelini. Svako zaslužuje biti tretiran sa poštovanjem i dostojanstvom. Kao zajednica, moramo raditi zajedno na stvaranju sigurnog okruženja u kojem se svi osjećamo prihvaćeni i podržani. Nasilje nije znak snage, već slabosti. Dokle god se budemo borili protiv vršnjačkog nasilja i povećavali kulturu uvažavanja i podršku, gradićemo bolju budućnost za sve nas. Današnji dan, obojen u ružičasto, nosi važnu poruku : MI SMO PROTIV NASILJA ! Zahvaljujemo našoj direktorici, Nataši Radonić, na inicijativi saradnje Đačkog parlamenta i Savjeta roditelja, kako bi obilježili ovaj važan dan”, poručuju iz Đačkog parlamenta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti