Neki turski hoteli zabranjuju muškarcima boravak bez žena jer organizuju previše zabava

Neki luksuzni hoteli u Turskoj zabranili su muškarcima boravak bez žena, jer navodno maltretiraju gošće i organizuju previše zabava.

Na stranici One Mile At A Time navedeno je da muškarcu bez pratnje žene nije dozvoljeno rezervisati sobu u hotelu Lujo u Bodrumu. Jedan turist pokušao je rezervisati dvokrevetnu sobu za dva muškarca. Rečeno mu je da je to također zabranjeno jer "muškarci organizuju previše zabava i prave probleme".

Na spisku koji se širi internetom je više od 100 hotela koji navodno samcima ne dozvoljavaju rezervacije. Neimenovana Turkinja rekla je kako je cilj da se zaustave samci koji maltretiraju djevojke i da je ovo, nažalost, veliki problem u Turskoj. Također je spomenula da većina barova ima isto pravilo.

"Ne primaju muškarce koji nisu došli sa ženama. Ovo rade kako bi zaštitili žene od neželjenog uznemiravanja", navela je.

Mnogi smatraju kako je ovo rodna diskriminacija i da se pokušava normalizovati ideja da muškarci mogu napastvovati žene.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti