Neplivač preživio 60 sati u moru

Jedan 42-godišnji Tajvanac preživio je 60 sati u uzburkanom moru iako ne zna plivati, izvijestili su u utorak lokalni mediji, navodeći da je uprkos po život opasnoj situaciji prošao tek s lakšom dehidracijom i ranama na koži zbog dugog boravka u slanoj vodi, prenosi BBC.

Tseng Lien-fa, bio je prošli petak na plaži u okrugu Hualien kada su ga iznenada jaki talasi odnijeli u more, a nakon 60 sati završio je na drugoj, 75 kilometara udaljenoj plaži gdje su ga konačno pronašli spasioci. Tseng je preživio jer se grčevito držao za komad plutajećeg drveta, ne ispuštajući ga iz ruku ni pod koju cijenu.

Tseng je rekao da je izbjegao jedan veliki talas, ali da ga je drugi, mnogo veći povukao u vodu i dodao da se nadao da će ga pokupiti neki brodić dok je bespomoćno plutao u moru.

Spaslo ga je to što je vidio ulično osvetljenje, pa je "veslao" do plaže. "Kada sam dodirnuo pesak, potpuno sam se opustio i prepustio talasima koji su me 'izbacili' na obalu", rekao je on

 

Ljekari su njegovo preživljavanje opisali "pravim čudom" jer tokom skoro tri dana i noći nije imao vodu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti