Nesvakidašnji prizor: Dva delfina snimljena u Velikom kanalu u Veneciji

Radi se o odraslim i mladim delfinima koji su snimljeni u kanalu u Veneciji nedaleko od Trga Svetog Marka. Delfini su uočeni u vrijeme restrikcija uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Prizor delfina koji plivaju u kanalu bio je razlog za radost u ovim "mračnim vremenima", rekli su očevici. Delfini su snimljeni oko 8 sati blizu Trga Svetog Marka, a u kanalu Giudecca su bili do 15 sati.

Vlasti su pokušale ispratiti defline nazad u more korištenjem akustičnih uređaja. Da li su uspjeli, nije poznato, tako da se ne zna da li su se delfini vratili u Jadransko more ili su ostali u venecijanskoj laguni.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti