Nikšićani krali osigurače u Budvi

Pripadnici Centra bezbjednosti Budva su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetli tri krivična djela koja su počinjena na štetu stanara stambenih zgrada na području Opštine Budva. Policijski službenici su tom prilikom procesuirali četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa, dok je jedno od tih lica osumnjičeno za još dva krivična djela.

Naime, službenici CB Budva su, sprovedenim planskim aktivnostima, preduzeli niz operativno – taktičkih mjera i radnji na rasvetljavanu krivičnih djela i istog dana kad je djelo izvršeno, odnosno 31.07.2018 godine, u službene prostorije CB Budva, priveli S.G. (24), D.B. (23), N.K. (19) i D.K. (21), sva lica iz Nišića, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. Oni su, kako se sumnja, krivično djelo teška krađa počinili na štetu I.K. stanara stambene u ulici Filipa Kovačevića, na način što su istog dana iz TEP ormara, koji se nalazi u hodniku stambene zgrade, protivpravno prisvojili jedan osigurač koji je bio ugrađen u navedeni ormar. Od S.G. je oduzet otuđeni osigurač i vraćen je vlasniku.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.G. počinio krivično djelo krađa i krivično djelo teška krađa u aprilu 2018. godine na području Opštine Budva. On je, sumnja se, krivično djelo krađa počinio, 07.04.2018.godine, na način što je iz TEP ormara, koji se nalazi u hodniku zgrade otuđio 20 osigurača za struju marke „Hager” kao i određenu količinu konektora i vremenskih tajmera iste marke. S.K. se, kako se sumnja, sa otuđenim stvarima udaljio u nepoznatom pravcu. S.G. je krivično djelo teška krađa počinio, sumnja se, na način što je,16.04.2018. godine, iz „GRT“ ormara koji se nalazi u hodniku iste zgrade otuđio devet kompleta za stubičnu rasvjetu i komplet konektora.

Naime, tokom kriminalističke policijski službenici su došli do sumnje da je S.G. otuđene osigurače ugrađivao u privatne objekte na području Nikšića i Podgorice. Nakon saslušanja osumnjičenih lica upoznati su policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica radi dalje kriminalističke obrade i saslušanja osumnjičenih lica s obzirom na saznanja službenika CB Budva da su osumnjičeni počinili više sličnih krivičnih djela na području Podgorice u toku jula. Podsjećamo da su službenici CB Podgorica ovo lice, S.G, lišili slobode 01.08.2018. godine, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo krađa u produženom trajanju, 03.04.2018. godine, na štetu pravnih lica u Podgorici.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv osumnjičenih lica podnese poseban izvještaj kao dopuna krivičnih prijava, prethodno podnijetih protiv nepoznatih počinilaca, u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti