Nikšićaninu 20 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira

Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović ozrekka je Nikšićaninu M.P. iz Nikšića (62 ),jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, zbog narušavanja javnog reda i mira.

“ U hitnom postupku utvrđeno je da je okrivljeni na javnom mjestu, ispred terase ugostiteljskog objekta „Babić“, u Igalu, u Herceg Novom, fizički napao oštećenog D.V., na način što mu je, nakon kraće verbalne rasprave zadao jedan udarac otvorenom šakom u predjelu lijeve strane glave – uha i vrata, a zatim ga objema rukama gurao u njegovo vozilo, nakon čega mu je ponovo zadao udarac otvorenom šakom u predjelu uha i vrata, a kada je oštećeni sjeo u svoje vozilo, okrivljeni se naročito drsko ponašao na način što se oštećenom obratio riječima: „Đe god te sretnem, napašću te, j…m ti mater, onu bjelopoljsku, j…m ti ženu sa kojom živiš".Zbog osnovane sumnje da će ponoviti prekršaj, odlučeno je da se kazna zatvora izvrši prije pravosnažnosti rješenja, shodno članu 229 stav 1 tačka 2 Zakona o prekršajima”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti