Nizom aktivnosti, učenici i nastavnici JU SMŠ "Danilo Kiš" Budva su započeli Eko nedjelju i obilježavanje Dana planete Zemlje

Nizom aktivnosti, učenici i nastavnici JU SMŠ "Danilo Kiš" Budva su započeli Eko nedjelju i obilježavanje Dana planete Zemlje.

Slogan ovogodišnjeg Dana planete je "Planeta zemlja protiv plastike".

Pored akcije čišćenja dvorišta, oglednog časa na engleskom jeziku, oslikano je i platno 100x160cm sa jasnom simbolikom i porukama, a ukrašeni su i zidovi sa inspirativnim bojama i porukama na nekoliko jezika.

Aktivnosti su inicirali Đački parlament i odjeljenje I-2 a u korelaciji predmeta engleski jezik i likovna umjetnost.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti