Njemačka državna televizija Hessischer Rundfunk snima u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je novinarima njemačke državne televizije Hessischer Rundfunk (Hesišer Rundfunk), koji od 27. jula do 7. avgusta borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Cilj ove posjete je realizacija putopisne emisije Reisen – Erlebe Montenegro (Putovanja - doživite Crnu Goru) koja je namijenjena turistima mlađe životne dobi. U emisiji voditeljka Nina Heins putuje
kroz posebne regije i zemlje i istražuje  šta mladi mogu da dožive u destinaciji. Fokus emisije koja će se snimiti u našoj destinaciji biće na aktivnom odmoru, gastronomiji, crnogorskoj kulturi i tradiciji.

Nacionalna turistička organizacija i lokalne turističke organizacije pripremile su raznovrstan  program kroz koji će novinari imati priliku da se upoznaju sa značajnim dijelom turističke ponude destinacije.

Kadrovi za emisiju biće snimani na atraktivnim turističkim lokacijama u Baru, Ulcinju, Kotoru i Perastu, Herceg Novom, Plužinama, Pljevljima i nacionalnim parkovima Durmitor, Skadarsko jezero i Lovćen.

Njemački novinari će posjetiti Stari Bar gdje će imati priliku da uživaju u degustaciji maslinovog ulja i pripremi bakvale. U Ulcinju će posjetiti Park prirode Ulcinjska Solana i Veliku plažu kada će imati priliku da se oprobaju u kajtsurfingu. Rafting na rijeci Tari, zip line, planinarenje na Bobotov kuk, kanjonig, posjeta eko selima, manastiru Ostrog, Husein - pašinoj džamiji, mauzoleju na Lovćenu i Plavoj špilji samo su dio aktivnosti  koje smo za novinare TV Hesišer Rundfunk organizovali u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, kazali su iz NTOCG.

Njemačka Televizija Hessischer Rundfunk (Hesišer Rundfunk) dio je ARD asocijacije koju čine najveće javne radiodifuzne koorporacije u Njemačkoj. Očekuje se da će emisija Reisen – Erlebe Montenegro
(Putovanja - doživite Crnu Goru) prilikom prvog prikazivanja privući pažnju preko milion gledalaca što će imati izuzetan promotivni efekat za Crnu Goru kao turističku destinaciju na tržištu Njemačke.

Organizaciju ove studijske posjete podržale su lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Kotora, Herceg Novog i Pljevalja, Opština Kotor, Narodni muzeji Crne Gore, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Centar
za zaštitu i proučavanje ptica CZIP i  hoteli Conte – Perast i Bianca Resort & Spa.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti