Njemački javni servis “WDR” emitovao dokumentarac o Crnoj Gori

Njemačkim gledaocima je kroz dokumentarac “Veličanstven odmor između Jadranskog mora i planina”, u okviru popularne emisije “Wunderschön” na javnom servisu “WDR”, predstavljena Crna Gora kao atraktivna turistička destinacija.

Dokumentarac je rezultat posjete novinske ekipe “WDR” koji su tokom maja, uz podršku Nacionalne turističke organizacije, boravili u našoj zemlji. Poznato TV lice, voditelj Ramon Babazadeh je gledaoce sproveo kroz ljepote Skadarskog jezera, Ulcinja, Kotora, Herceg Novog, Danilovgrada, Kolašina, kao i Nacionalnog parka Durmitor.

Poseban akcenat stavljen je na prirodne ljepote, kulturne i istorijske znamenitosti, ali i adrenalinske aktivnosti poput kite surfing-a i raftinga na rijeci Tari. Babazadeh u emisiji poručuje da je Crna Gora savršena destinacija koja ima mnogo toga da ponudi, te da je čudno kako Njemci nisu u potpunosti upoznati sa raznolikostima turističke ponude.
Upoznao sam divlju ljepotu ove balkanske države, planinske pejzaže, prelijepe obale, a i nevjerovatno srdačne ljude sa kojima smo se družili uz logorsku vatru i probali riječnu ribu. Pješčane plaže, obala Kotora, najveće jezero na Balkanu, kristalno čista rijeka Tara i gostoljubivi domaćini su učinili da ovo putovanje bude nezaboravno”, kazao je Babazadeh.

Kao posebne turističke atrakcije voditelj izdvaja tvrđavu Svetog Ivana u Kotoru, jednu od najljepših pećina – Plava Špilja, manastir Ostrog, raskošne plaže na Adi Bojani, kao i velelepni most na Đurđevića Tari. Tokom boravka, upoznao se i sa Njemcima koji već određeni period žive u našoj zemlji, te poručuju da su fascinirani Crnom Gorom.
Halga i Igor koji već nekoliko godina žive u Tivtu, ističu da je igra mora i planina u Crnoj Gori prelijepa, te da se u našoj zemlji osjećaju potpuno sigurno.

“Mi smo u Crnoj Gori od 2014. godine i veoma smo srećni ovdje, ne žalimo ni za jednim danom što smo došli u ovu predivnu zemlju. Stanovnici Crne Gore su preljubazni i domaćinski nastrojeni, pa se svako ovdje osjeća dobrodošlim. Iako se vidi da sam strankinja, nikada nisam imala negativne ili neprijatne situacije. Veoma se osjećam bezbjedno i raduje me što žene ovdje mogu same da putuju”, kazala je Helga.

Alex i Anke poručuju da nisu baš na početku bili oduševljeni tom idejom da žive u Crnoj Gori, jer im je bila nepoznanica. Ističu da su već u prvoj nedelji boravka u destinaciji promijenili mišljenje, te da se sigurnije osjećaju ovdje, nego u Frankfurtu.
Premijera dokumentarca „Veličanstven odmor između Jadranskog mora i planina “ je bila 09. oktobra na njemačkoj televiziji “WDR”, dok će u narednom periodu biti emitovan i u ostalim pokrajinama putem javnog servisa. O popularnosti ove televizije govori i činjenica da je premijeru odgledalo 400.000 ljudi, te se očekuje da će emitovani dokumentarac imati pozitivan efekat na promociju naše zemlje u Njemačkoj.

Dokumentarac o Crnoj Gori možete pogledati na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=Dp_UdP1LOfM

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti