Njemci će godišnji 2021. provesti u svojoj zemlji

PREMA istraživanju njemačkog turističkog online servisa Hometogo, koje se temelji na 16 miliona pretraga , Njemci sljedeće godine masovno planiraju ljetovati - u Njemačkoj, prenosi index.hr.

Hometogo je inače online servis za pronalazak i iznajmljivanje kuća, stanova i apartmana za godišnji odmor, te je vrlo popularan u Njemačkoj. Kako javlja minhenski Merkur, čak 44.4 odsto pretraga u periodu do 27. oktobra odnosilo se na lokacije unutar Njemačke. Omiljene destinacije u Njemačkoj su Nordsee, Ostsee i ostrvo Sylt. Prošle godine je pak samo 27.5 posto Njemaca tražilo smještaj u Njemačkoj preko servisa Hometogo.
Na drugom mjestu po pretragama je Hrvatska, ali tek sa 11.05 odsto. Prošle godine je Hrvatska bila druga, ali s 14.69 odsto. Treća je Italija sa 7.79 odsto, a prošle godine je na Italiju otpadalo 11.58
odsto pretraga. Dodatno istraživanje servisa Hometogo pokazalo je da Njemci uprkos pandemiji koronavirusa i dalje žele putovati na godišnji odmor, ali mnogo više unutar njemačkih granica. Čak 70 odsto ispitanih je reklo da u sljedećih 12 mjeseci planiraju nekakvo putovanje. Njih 61 odsto planira unajmiti kuću ili apartman za odmor, dok 31 odsto planira ići u hotel. 63 odsto ispitanika želi imati odmor na plaži, 60 odsto se zanima da posjeti nacionalne parkove, a 52 odsto želi posjetiti drugi grad.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti