Nova atrakcija: London dobio viseći providni bazen

Dok bi za jedne privanje u providnom bazenu na visini od 35 metara predstavljalo noćnu modu, drugi smatraju da je ovakvo iskustvo statusni simbol.

Sky Pool je bazen koji se nalazi na visini od 35 metara između dvije zgrade i potpuno je providan. Njegova dužina iznosi 25 metara, a dostupan je samo stanovnicima apartmana dvije desetospratnice u naselju Nine Elms u Londonu.

Ovo je ujedno i najveći viseći bazen na svijetu te nudi lijep pogled na London. Proizveden je u Coloradu te je transportovan u Englesku. Dubina bazena iznosi tri metra, a samo voda je teška 375 tona.

Struktura je djelo kompanije Arup Associates, inžinjera Eckersley O'Callaghan i dizajnera akvarija Reynoldsa. Debljina stranica iznosi 200, a dna 300 mm. Bazen je težak 50 tona bez vode.

Zvanično otvaranje bazena zakazano je za 19. maj.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti