Nova stranica "Biraj Crnogorsko" promoviše naše proizvode i čuva ekonomiju

Danas su mnogi podijelili novu facebook stranicu "Biraj Crnogorsko" koja svakodnevno predstavlja nove domaće proizvode sa ciljem da propagira one domaće proizvodjače, male ili velike, koji sami ili uz podršku države pokušavaju da u ovim teškim momentima za čitavu planetu, održe svoju prozivodnju u tom našem malom, ali ponosnom dijelu. Mi smo ih kontaktirali i donosimo vam šta su nam rekli, kao i 20tak proizvođača sa stranice:

 "Brend Biraj crnogorsko je zamišljen da objedinjava sve proizvodjače iz Crne Gore koji, sami ili uz pomoć države, proizvode i plasiraju svoje proizvode i usluge. Crna Gora nema potencijale za raznovrsnu i obimniju proizvodnju, tako da su napori naših proizvodjača jos značajniji sa apsekta ulaganja, rada i pozicioniranja proizvoda na tržištu. Ovaj projekat bi trebao da bude putokaz domaćem kupcu do proizvoda izloženog na polici, kao i njegovo podsjećanje da kupovinom proizvoda proizvedenih u Crnoj Gori, u čitavom lancu, pomaže samog sebe, svoju porodicu, sadašnjost i budućnost pojedinca i države. Koliko god da je, naše je. 

Posebnu odgovornost ovdje vidimo kod naših trgovačkih kompanija, koje bi trebale da te proizvode, u svojim prodajnim objektima, kvalitetno pozicioniraju i predstave ih kupcima sa najboljom cijenom za njih.
Motiv za pokretanje ove kampanje je sigurno trenutak kada je zastala skoro čitava planeta, u mnogim aspektima. Kada smo se i mi u Crnoj Gori suočili sa ozbiljnim problemom, ali I svi zajedno preduzeli aktivnosti da, na odgovarajući način, nastavimo život. Osim velikih napora sistema zdravstva u Crnoj Gori, veoma je značajno održanje proizvodnje domaćih proizvodjača. U situaciji kada se zatvaraju granice I promet roba ide sporijim tempom, željeli smo da podsjetimo gradjane Crne Gore da ima dosta proizvoda koji se proizvode kod nas I dostupni su na tržištu. Proizvoda za koje možda nisu ni znali, ili su ih zanemarivali. Život nametne trenutak da se moramo oslonosti na svoje noge, svoje ruke I time dati doprinos stabilizaciji života.
Vodeći računa o pozitivnom zakonodavstvu, na ovaj način ćemo reklamirate proizvodnju I usluge u Crnoj Gori koje ispunjavaju propisane standarde.
Na našim platformama će biti predstavljevni svi proizvodjači, bez razlike, iz Crne Gore. Proizvodjaci proizvoda iz oblasti prehrambene, hemijske i preradjivačke industrije, interesantni zanati i drugi.
Uporedo sa tim prezentovaćemo sve, već poznate, ali i nove aspekte i nosice turizma i ugostiteljstva u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na etno sela i restorane sa nacionalnom kuhinjom.
Naš cilj je da ovom incijativom pokušamo doći do svih gradjana, aktivnog I pasivnog kupca, onog ko poznaje I ne poznaje tržište I ponudu. Želimo da sugerišemo kupovinu domaćih prozivoda kao podršku sadašnjem trenutku, ali I danima koji dolaze, zbog svih nas. U tom smislu če brend Biraj crnogorsko biti dnevno ažuriran, usavršavan I ubrzo pristupačan na više stranih jezika. Ta aktivnost će biti upravo važna kao naša podrška strateškoj grani crnogorske privrede, turzimu I usmjerena na sve ljude dobre volje koji budu željeli da posjete Crnu Goru, da vide njene prirodne ljepote, I da probaju domaće proizvode. Homemade from Montenegro!"

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti