Nove mjere

Obaveza nošenja zaštitnih maski u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima, ukida se, odluka je Vlade Crne Gore, saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

I pored povoljnije epidemiološke situacije,  preporuka je za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mjestima gdje se primijeti veće grupisanje ljudi. To se, navodi se saopštenju posebno  odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe.
Maske se ukidaju i u objektima u kojima se obavlja trgovina prehrambene robe (marketi, supermarketi, hipermarketi i sl.) uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, zatvorenim djelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama, kao i benzinskim pumpama.
Aktuelne epidemiološke mjere na snazi su narednih 14 dana.
"Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera", poručili su.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti