Nove mjere na snazi do 17. marta

Shodno sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, Vlada Crne Gore usvojila je nove mjere koje će biti na snazi od 4. do 17. marta.

1. Dozvoljavaju se posjete licima koja su smještena u ustanovama socijalne i dječije zaštite uz posjedovanje PCR testa koji nije stariji od 72 sata;

2. Dozvoljavaju posjete licima u ZIKS-u uz posjedovanje PCR testa koji nije stariji od 72 sata ILI bez PCR testa uz obezbjeđivanje fizičke pregrade i zabrane bliskog kontakta sa ovim licima;

3. U zatvorenim sportskim objektima dozvoljava se prisustvo publike do trećine broja sjedišta uz posjedovanje COVID potvrde i uz po dva slobodna mjesta između gledalaca i poštovanje ostalih osnovnih epidemioloških mjera.

4. Sportskim događajima koji se organizuju na otvorenom, dozvoljava se prisustvo publike do 50 odsto u odnosu na broj sjedišta bez COVID potvrde uz po jedno slobodno mjesto između gledalaca, ali uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera.

5. Ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrde u vjerskim objektima, uz obavezu poštovanja epidemioloških mjera;

6. Ukida se obaveza zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama dječije i socijalne zaštite da, nakon odmora, poslodavcu dostavljaju negativne testove ili potvrdu o vakcinaciji.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti