Novi lux hotel u Kolašinu uz Splendidov mendžment

Montenegro Stars Management  iz lanca Hotels group Montenegro stars- koja upravlja prvim crnogorskim rizortom sa 5 zvjezdica –hotelom Splendid i kompanija Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora, potpisale su Ugovor o upravljanju luksuznim hotelom Montis by Splendid koji se gradi u Kolašinu.

Izvršni direktor kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts iz Kotora, koja gradi luksuzni hotel u gradu pod Bjelasicom- Radoica Vuković i Izvršni direktor Montenegro Stars Management-a Dušan Radulović su potpisali Ugovor na 10 godina. Projektom će, kako je najavljeno, biti otvoreno još 230 radnih mjesta.

“Radujemo se uspostavljanju saradnje sa hotelom Splendid i kompanijom koja od otvaranja primjenjuje najsavremenije tehnnologije,ima najbolju poslovnu praksu kojom se decenijama podižu standardi kvaliteta. Izbor je za nas bio logičan imajući u vidu renome kompanije na najvažnijim emitivnim tržištima,ali i izuzetna profesionalnost i motivisanost upravljačkog  tima. Težimo istom cilju -da goste inspirišemo raznovrsnošću kvalitetnih  sadržaja i kreiramo jedinstven doživaljaj kombinovanim-  odmorom na planini i moru.  Pojednostavljeno želimo‘Splendid na planini’”, kazao je izvršni direktor kompanije Montenegro Luxury Hotels and Resorts Radoica Vuković.

Ovo je prvi put u istoriji crnogorskog hotelijerstva da umjesto inostranih hotelskih lanaca –inostrani vlasnici angažuju crnogorsku kompaniju za upravljača svog lux hotela .

 “Ovu poslovnu saradnju doživljavamo i kao svojevrsnu nagradu za sve što smo postigli u prethodnih 15 godina rada. Godinama smo odolijevali interesovanju  najpoznatijih hotelskih lanaca da zajednički upravljamo hotelom koji je označio prekretnicu u crnogorskom turizmu. Vjerovali smo u domaću pamet, znanje i sposobnost i rezultatom pokazali da je moguće napraviti repektabilan a crnogorski brend. I evo nas u poziciji da na 15-ti rođendan preuzimamo upravljanje raskošnim hotelskim rizortom i to na Sjeveru, u godini koja je po svemu za zaborav. Koliko god imponuje, očekivanje investitora motiviše da još bolje ispunimo zadatak i doprinesemo unaprjeđenju turističke ponude grada Kolašina. Dodatno nas  obavezuje gotovo urođeno gostoprimstvo Kolašinaca.  Daćemo sve od sebe da opravdamo njihovo, očekivanje gostiju i naših parntera naravno ”, naglasio je nakon potpisivanja  Izvršni direktor Montenegro Stars Management-a Dušan Radulović.

Hotel  Montis bySplendid je  projektovan  po principima energetske efikasnosti . Smješten pored rijeke Tare-  na samo 5 minuta od centra grada. Imaće  238 komfornih soba.

Prvi put u okviru jednog rizorta biće otvoren i najsavremeniji 3D bioskop. Spa Centar je projektovan na 1200 kvadrata, u okviru kojega će uz prepoznatljive spa sadržaje gostima na raspolaganju biti i Slana soba .

Kao posebna atrakcija –najavljen je zatvoreno-otvoreni bazen, kao i hotelski  ‘trg’ koji će tokom sniježnih, zimskih mjeseci biti pretvoren u Lounge bar sa privremenim ‘pop-up’ strukturama, najavili su iz Uprave  Montenegro Luxury Hotels and Resort-a.

Uz hotelsku Pivnicu koja zamišljena kao Gradska kafana , konferencijske dvorane -ponudu će, najavljuju investitori, upotpuniti i sportsko-rekreativni sadrzaji, Dječji klub, skijaška soba sa garažom sa posebnim akcentom na  pejzažnu arhitekturu .

U okviru rizorta biće izgrađene tri posebne apartmanske zgrade sa mnoštvom zajedničkih-ekskluzivnih sadrzaja. Zainteresovani investitori/kupci , tako će moći da konkurišu za crnogorsko (ekonomsko) državljanstvo.

Investicija premašuje 25 miliona eura , a do sada je u okviru prve faze – uloženo preko 7 miliona.Planirano je da Montis Mountain Resort bude zavrsen u ljeto 2024.godine

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti