Novinar i blogerka iz Belgije u Crnoj Gori: “Ujutro uživamo na planini, a poslije podne smo na moru”

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, novinar iz Belgije Igor Vandenberghe i blogerka Mademoiselle Le K boravili su u studijskoj posjeti našoj zemlji u periodu od 07. do 11. juna tekuće godine.

Vandenberghe je imao priliku da uživa u prirodnim ljepotama Crne Gore, o čemu će biti i objavljen članak u jednim od najčitanjiih novina u Belgiji, De Zondag, koje se štampaju u preko 640.000 primjeraka, kao i u online izdanju www.dezondag.be.

Tokom njihovog boravka su se upoznali i sa kulturnim znamenitostima naše destinacije, te obišli Kotor, Perast, Budvu, Herceg Novi i Kolašin. Osim toga, bili su zainteresovani za stare gradove, aktivni turizam, gastronomiju, kao i prirodu.
“Ono što nam se najviše svidjelo u Crnoj Gori je upravo ta raznolikost. Ujutro možete uživati u aktivnostima na planini, a već poslije podne se možete naći na plaži ili posjetiti prekrasne primorske gradove sa živom atmosferom i zanimljivom istorijskom pozadinom, kao što su Kotor, Budva i Herceg Novi”, poručio je novinar iz Belgije.

Iskazao je veliko zadovoljstvo što je imao priliku da istraži Crnu Goru, te će čitaocima prenijeti svoja iskustva i doživljaje sa putovanja.

“Veoma sam zahvalan što nam je NTO CG omogućila da otkrijemo, makar ovaj mali dio vaše prelijepe zemlje. Impresionirani smo i ljubaznošću i spontanošću ljudi iz Crne Gore koji su nas veoma lijepo ugostili. Jedva čekam naše sledeće putovanje koje će sigurno biti duže, kako bismo više istražili ovu zanimljivu destinaciju”, kazao je Vandenberghe.
Prema njegovim riječima, Crna Gora ima veoma bogatu gastronomsku ponudu.

“Zaista nam se dopala hrana u restoranima, a moram izdvojiti morske specijalitete na crnogorskom primorju koji su bili veoma ukusni. Jedino nam je žao što nismo imali dovoljno vremena da degustiramo još neke vaše tradicionalne specijalitete, ali će sigurno biti prilike za to u narednom periodu”, istakao je novinar iz Belgije.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji studijske posjete dali su strateški partner NTO CG – turistička agencija Gold travel, lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog i Kolašina, Nacionalni parkovi Crne Gore, hotel Iberostar i restoran Conte.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti